Sunday, February 27, 2011

gelagat time AKAD NIKAH

kelmarin, n rini ada kenduri next month dok mai nie ada g.....musim orang kawin dah tiba...
hehehehe .... teringat zaman aku dulu2....
kalo ikut 1hb march nie hari akad nikah kami la... hehehe bersamaan dengan birthday suami aku....saja ambik hari sama...senang ingat...bukan kata kalo pilih tarikh lain susah ingat bukan ...kami pilih tarikh tu sebab tarikh special buat suami aku ...hari kelahiran dia....hehe bukan hari melahirkan tau..

hehehee masa hari kami akad nikah tu dulu....aku slamber jer..macam tak der apa2 pon nk jadi...tapi ketaq tu ada la gak...cuma tertib aku tu tak ada rupa pengantin...pengantin kan kena jalan control.....semua kena control...tapi aku... jalan selamber jer.....sampai kena teguq kata jalan pelan2 sikit cik ita oi...hehehe dan dan aku langkah pelan2....lawak2 aku jalan pelan2 sambil tersenyum...geli hati plak...

Masa nak masuk pintu masjid...sepupu aku kata tu dia bakal laki hang satni maidah....aku kaleh terus bila dia kata camtu...

hahaha kan kena marah lagi...adoi cik oi....hang tak payah la bz body tengok satni nak tengok gak....haish tak bersopan langsung...hehehehe

yang laki aku pon tengok sambil senyum aku pon balas la senyuman dia...kihkihkih...

masa tu ramai gak agak2 8pasang kot time kami hari tu...nasib kami yang no2 so cepat lah selesai upacara jadi suami n isteri orang....

Wednesday, January 19, 2011

Ditch the MONDAY BLUES

Why people always talked of laziness on a day of MONDAY...why, what happen to MONDAY....why it calls MONDAY BLUES..and why every weeks when monday comes we must call it MONDAY BLUES...

any INFO about it..
hmm this INFO i took from readers digest ....maybe this INFO will help who people doesn't no anything about monday blues...

Lazy weekend sleep ins may bring on the MONDAY BLUES..Research suggests that the slump we feel at the beginning of a week may come down to our weekend sleeping habits.

Professor Leon LAck from Adelaide's Flinders University has found that sleeping in an extra two hours on weekends delays the body clock by 45 min.This means you are less sleepy on Sunday night,leaving you tired the next day." if u catching up on lost sleep,it's better to have a brief nap during SATURDAY or SUNDAY rather than sleeping in very late," says Lack

If u do oversleep,get outside and into the sun as early as possible.

Tuesday, January 18, 2011

PILIH MAKANAN MENGIKUT JENIS DARAH




MEMILIH MAKANAN MENGIKUT JENIS DARAH


Adalah diperhatikan bahawa tindakbalas jenis darah terhadap/kepada tekanan (stess) mempengaruhi fungsi hormon thyroid pada peringkat selular. Tahap atau amaun hormon ini sangat kritikal bagi menyenggara tahap lemak badan.


Jenis A dan AB adalah dua kumpulan yang tahan dengan diet vegan; vegetarian.

Struktur protin pengalihlectin, diketahui terdapat dalam makanan, mempunyai tindakbalas spesifik dalam sel-sel, tisu-tisu dan sistem imun bergantung pada jenis darah.


Oleh demikian adalah disyorkan:


Jenis O : mengambil lebih protin dari sumber haiwan; focus dalam menangani dan menguruskan perasaan marah; mengambil bahagian dalam riadah berat; mengawal tabiat melawan.


Jenis A : mengambil makanan dari sumber sayur dan ulam; menumpukan menguruskan tekanan (stress); melibatkan riadah ringan bagi menangani stress; rehat antara tugasan harian bagi mendapat tumpuan kerja/tugas.


Jenis B : pelbagaikan diet; tumpukan kepada minda yang kreatif; melibatkan dalam meditasi bagi menangani stress; elakkan tindakbalas emosi berlebihan.


Jenis AB: Makan sedikit tetapi lebih kerap; tumpukan dalam membaikkan kecenderungan spiritual; riadah ringkas tetapi berulang-ulang dalam sehari bagi mendapatkan tenaga; elakkan berperasaan diasingkan.

Walaupun bunyi seolah-olah ‘alchemy’ dan ‘anecdotal’ pemerhatian yang teliti dan masa yang lama telah dilibatkan bagi merumuskan syor di atas. Diet mengikut jenis darah telah diamalkan ramai guru-guru seni mempertahandiri, ‘martial arts, di Jepun China dan eropah, juara-juara tinju, pro bola keranjang, pro sepakbola dan athelit. Kajian lebih lama akan membuahkan rumusan lebih saintifik bagi digunakan secara rasional dalam perubatan. Pada sudut perubatan functional, tiada halangan kembali kepada alam semuladijadikan untuk mendapatkan tahap kesihatan yang lebih baik.


TERIMA KASIH PADA : MAHADI BIN ARIFIN, R Ph

Wednesday, October 20, 2010

is it a migraine???

These are the accepted criteria for the diagnosis of a migraine:

  1. At least 5 attacks which meet the following criteria,
  2. A duration of about 4 - 72 hours,
  3. At least two of the following three features: a hammering and pulsating sensation ,headache on one side of the head, medium to strong level of pain,
  4. Pain intensified through normal physical activity, such as climbing the stairs,
  5. At least one accompanying symptom,such as nausea and / or vomiting,sensitivity to light or noise..

Monday, July 26, 2010

PLANET EARTH

Core Facts

>Earth is unique in the solar system in being the only planet known to support life and to have liquid water at its surface.

>Earth formed,along with the rest of the solar system,around 4.6billion years ago.

>Earth physical environments can be divided into the solid earth, the atmosphere made up of layers of gas,and all the water on the plane, known as the hydrosphere.

>Earth's gravity influenced the formation of the planet, holds its atmosphere in place,and keeps the Moon in orbit around it.

>Eclipse occure when the sun, moon and earth are directly in line.

Saturday, July 3, 2010

the BURNING SKY





One of the earth's most eerie natural displays is the pulsating bands of red, green and yellow light that appear in the skies of the polar regions. This are known as the AURORA BOREALIS (nothern lights) and the aurora australis (southern lights).

These atmospheric fireworks are set off when protons and free electrons released by the sun, and traveling at speeds of around 1,600km/s, collide with atoms or molecules in the earth's atmosphere at altitudes of 80-1,000km. The collisions cause the particles to light up. The aurora occur most frequently in two ring-shaped zones located 23 deg from the magnetic poles.

In these areas, particles approaching the earth are drawn to the poles by the earth's magnetic field.

Tuesday, June 29, 2010

what is ALLERGY??


WHAT IS ALLERGY??
Allergy is an overreaction of the body's natural immune system towards substances that are otherwise harmless.

The human body has its own independent defence mechanism- the immune system- to protect itself against potentially harmful substances. A healthy immune system only reacts when it identifies harmful or foreign substances, such as bacteria or other microbes. Sometimes, the immune system mistakenly identifies substances that are usually harmless, such as pollen, dust, mould or certain foods, to be harmful and then triggers a series of reactions, leading to various systoms of allergy.

WHAT CAUSES AN ALLERGY??
While many allergic triggers come from the environment, the likelihood of allergic response is often genetically determined. Family history is the most important factor, children from allergic particularly if the parents and siblings have experienced some forms of allergy, such as food allergy, asthma, atopic eczema and hay fever.